Bestyrelsesarbejde med resultater

Bestyrelse i små og mellemstore virksomheder betyder, at ejerlederen har adgang til sparring - løbende - i stort og småt. Ærlig og konstruktiv feedback reducerer spildtiden og omkostningerne. En klar strategi og en styrket ledelse øger troværdigheden overfor banken og andre interessenter. Det sætter fokus på potentialet i din virksomhed. Og naturligvis også fokus på ejerlederens egen rolle.

bestyrelse i smv

Hvad koster det

En bestyrelsespost i en smv virksomhed koster typisk mellem 40-60.000 kr årligt. Lidt mindre hvis det er en rådgivende bestyrelse. Det afhænger dog meget af bestyrelsens opgaver, antallet af møder, skal der udarbejdes strategi, osv. Generelt så er en bestyrelsespost den billigste eksterne rådgivning du kan få. Ejerleder får en loyal og kompetent sparringspartner, der opbygger viden om din forretning. En god bestyrelse kan altid betale sig. 

Styrk ledelsen og få styr på strategien

En kompetent bestyrelse skaber resultater til virksomheden. Den styrker ledelsen og sikrer, at der er styr på strategien. Begge faktorer gør det nemmere også at sikre den langsigtede finansiering af virksomhedens udvikling. 

Hvordan

 

Etablering af bestyrelse eller styrkelse af din nuværende bestyrelse kan ske på flere måder. Allerførst - lad os tage en snak. Det er nemlig vigtigt at kemien er i orden. 

Om det så skal være et advisory board (rådgivende bestyrelse), en bestyrelsespost eller alene et mentorforløb med sparring til ejer - det afhænger af din og virksomhedens situation.

Husk - at man til enhver tid kan stoppe samarbejdet med et bestyrelsesmedlem, hvis det ikke fungerer.

Kompetencer i en bestyrelse

Kompetencerne hos de eksterne bestyrelsesmedlemmer skal afspejle virksomhedens situation og fremtidige udfordringer. Nytænkning, vækst, nye markeder ? Konsolidering og optimering af drift ? Eller generationsskifte og exit strategi.

Når du vælger bestyrelsesmedlem bør du derfor kigge dig godt omkring. Du bør også se mere på kompetencer, ledelseserfaring og netværk - end "hvem kender vi". Du bør også have en god forståelse for dine egne styrker og svagheder. Det er oplagt at styrke bestyrelsen på de områder, hvor du ikke selv er stærkest.